Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Reteta traditionala de Craciun

Craciunul este o zi in care daruim si primim multa iubire si caldura sufleteasca. Acest lucru se remarca in entuziasmul cu care se fac pregatirile pentru Craciun.

Craciunul este o zi in care daruim si primim multa iubire si caldura sufleteasca. Acest lucru se remarca in entuziasmul cu care se fac pregatirile pentru Craciun.

Taierea porcului este un moment important ce anticipeaza Craciunul

Pregatirea mancarurilor capata dimensiunile unui ritual stravechi: carnatii, toba, raciturile, sarmalele, caltabosul si nelipsitul cozonac vor trona pe masa de Craciun, fiind la loc de cinste alaturi de vinul rosu pretuit de toata lumea.

Puteti pregati si dvs. “Toba de porc” pentru masa de Craciun.

Ingrediente:

- 1 stomac de porc  - 1 kg de carne de la gat  - 1 limba  - 2 picioare  - 2 urechi  - 1/2 kg de ficat  - 250 g slanina  - sare si piper boabe dupa gust  - 2-3 foi de dafin  - 1 kg muschi de porc

Mod de preparare:

Se spala si se parlesc bine picioarele si urechile, se rade soriciul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai. Se pun sa fiarba intr-o oala mare plina cu apa rece, se aduna spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua fierberea.

Cand furculita patrunde usor in carne, se puna sa fiarba ficatul, limba, carnea macra de la gat, limba si muschiuletul, toate clocotite inainte in alta apa, care se arunca. In timpul fierberii oala se tine descoperita. Se fierbe pana carnea se desprinde de pe os.

Se lasa sa se racoreasca putin in zeama in care au fiert, dupa care se taie totul in cuburi potrivit de mari, se amesteca cu slanina taiata felii, se sareaza si condimenteaza dupa gust. La fiert se pot pune foi de dafin si putin vin, condimente care parfumeaza carnea si o fac mai gustoasa.

Cu acest amestec se umple stomacul de porc pregatit cu multa atentie inainte. In amestecul de carne se adauga un pahar mare din zeama in care a fiert carnea, aceasta avand rostul de a lega carnea. Odata umpluta, toba se leaga la capatul unde a fost umpluta se pune apoi sa fiarba 2 ore la foc mic in apa calda, de preferat chiar in apa in care a fiert carnea.

Se raceste in zeama in care a fiert. Se scoate si se pune intre doua scanduri curate, cu o greutate deasupra. Se lasa rece si se mananca peste o zi.

Secrete:

Inainte de a incepe prepararea tobei, stomacul se goleste, se rade usor cu lama unui cutit, se spala in mai multe ape reci. Ca sa se albeasca si sa dispara orice urma de grasime sau de murdarie, se freaca usor cu malai. Se limpezeste in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga.

Toba se serveste rece, ca gustare, taiata in felii nu prea groase, cu lamaie, mustar sau muraturi.

Pofta buna!