Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Transforma florile de soc in preparate de sezon: socata si flori de soc in aluat

Florile de soc se prepara in aluat, se confiaza, se cristalizeaza, se adauga in salate, tarte, parfumeaza vinul sau bauturile racoritoare. Ele imprumuta parfumul lor fructelo, spune cercetatoarea Maria Ivascu, doctor in horticultura. Iata doua retete de incercat in aceasta perioada. Transforma florile de soc in preparate de sezon: socata si flori de soc in aluat

Florile de soc se prepara in aluat, se confiaza, se cristalizeaza, se adauga in salate, tarte, parfumeaza vinul sau bauturile racoritoare. Ele imprumuta parfumul lor fructelo, spune cercetatoarea Maria Ivascu, doctor in horticultura. Iata doua retete de incercat in aceasta perioada. Transforma florile de soc in preparate de sezon: socata si flori de soc in aluat

Flori de soc in aluat:

Ingrediente:

  • 20 de flori de soc
  • 125 de grame de faina
  • 2 oua
  • 1 lingura mare de ulei
  • 1pahar de bere blonda
  • 1lingura de zahar pudra
  • 1 lingura de coniac

Mod de preparare:

Se face un aluat din toate ingredientele de mai sus. Se umecteaza florile cu albus de ou, se pudreaza cu zahar, se trec apoi inflorescentele prin aluat, tinandu-le de codita si se coc in uleiul incins pana se auresc usor. Se servesc calde, pudrate cu zahar. Se servesc cu bere rece.

Socata:

Ingrediente:

  • 10-15 flori mari de soc
  • 1 kg de zahar
  • 2 lamai
  • 8-10 grame drojdie proaspata

Mod de preparare:

Se amesteca intr-un borcan de 10 litri plin cu apa. Se spala florile de soc si se pun pe fundul borcanului. Se adauga zaharul, sucul de lamaie, la care se adauga cojile de lamaie taiate si se lasa la macerat. Dupa 24 de ore, se umple borcanul cu apa, se adauga drojdia si se lasa circa 48 de ore intr-un loc cald si insorit, rastimp in care se amesteca lichidul din borcan. Cand amestecul a ajuns la nivelul de aciditate dorit, se strecoara, se pune in sticle si se pastreaza la rece.