Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Top 10: Alimente cancerigene si alimente care previn cancerul. Partea 2: Alimente care previn cancerul

De la bun inceput, trebuie spus ca titlul articolului se refera  - pe de o parte - la alimentele al caror consum creste probabilitatea aparitiei cancerului si - pe de alta parte - la cele care, consumate, reduc riscul de declansare a bolilor canceroase. Aceasta deoarece, in mod evident, exista (...)

De la bun inceput, trebuie spus ca titlul articolului se refera  - pe de o parte - la alimentele al caror consum creste probabilitatea aparitiei cancerului si - pe de alta parte - la cele care, consumate, reduc riscul de declansare a bolilor canceroase. Aceasta deoarece, in mod evident, exista si alti factori care influenteaza riscul de cancer (fumatul, excesul de alcool, factori genetici, contractarea anumitor infectii si aplicarea sau nu la timp a tratamentului adecvat pentru acele infectii, expunerea la substante toxice din aer, apa si din obiectele utilizate, expunerea la radiatii (inclusiv solare), sedentarismul, stresul etc.). Mai mult decat atat, si daca urmarim strict contributia alimentelor la cresterea sau reducerea riscului de cancer, aceasta contributie depinde hotarator de cantitatile consumate.

10 Alimente care ne protejeaza impotriva cancerului:

1) Anumite legume crucifere: conopida, broccoli, varza, varza de Bruxelles, varza rosie, napul. Toate aceste vegetale sunt bogate in substante anticancerigene.

2) Anghinarea, care contine salvestroli in concentratie ridicata (substante ce ataca si omoara doar celulele canceroase).

3) Legumele verzi (spanac, salata verde etc.) care ne ofera fibre, vitamina B9 si o gama larga de agenti anticancerigeni - carotenoidele. Atentie insa: acestea sunt si legumele care extrag concentratiile cele mai mari de nitrati din sol (nitratii se transforma in organism in nitriti – substante cancerigene). Solutia este (daca aveti posibilitatea) sa obtineti legume verzi cultivate in soluri care nu au fost tratate cu ingrasaminte (si care nici nu se afla in imediata apropiere a unor soluri tratate).

4) Strugurii rosii, datorita pigmentilor antioxidanti continuti (dintre care resveratrolul este cel mai valoros).

5) Leguminoasele: fasolea, mazarea si lintea, multumita saponinelor din compozitia lor.

6) Fructele de padure precum afinele si merisoarele, bogate in acid elagic si pigmenti flavonoidici.

7) Semintele de in, concentrate in acizi grasi esentiali (Omega 3 este foarte bine reprezentat in aceste seminte) care contribuie inclusiv la protejarea organismului impotriva cancerului.

8) Usturoiul si ceapa, foarte bogate in alicina (substanta care confera „usturimea”), o substanta antimicrobiana si anticancerigena.

9) Ceaiul verde, care contine catechine (antioxidanti ce protejeaza sistemul cardiovascular, reduc riscul de cancer si riscul de diabet).

10) Rosiile, o buna sursa de licopen (substanta care protejeaza inima si are efect anticancerigen).