Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Este gustos si prelungeste speranta de viata. Concluzii de ultima ora ale cercetatorilor

Potrivit unui studiu recent incheiat al cercetatorilor de la Universitatea Harvard si Universitatea de Stat din Washington, Omega 3 creste semnificativ speranta de viata a persoanelor de varsta a treia. Concret, (...)

Potrivit unui studiu recent incheiat al cercetatorilor de la Universitatea Harvard si Universitatea de Stat din Washington, Omega 3 creste semnificativ speranta de viata a persoanelor de varsta a treia. Concret, persoanele in varsta de minimum 65 de ani, cu cele mai mari concentratii de omega-3 in organism, traiesc in medie cu 2,2 ani mai mult fata de persoanele cu cele mai reduse concentratii de Omega 3, acid gras esential continut mai ales de carnea unor specii de peste oceanic, cum este somonul.

Studiul arata ca adultii in varsta care consuma peste cu regularitate sunt expusi unui risc general de mortalitate cu pana la 27% mai redus, si unui risc de mortalitate in urma maladiilor cardiovasculare cu 35% mai mic fata de persoanele in etate care nu consuma in mod regulat peste.

"Preparatele din peste, bogate in acizi grasi, sunt considerate de multa vreme o hrana sanatoasa, insa putini cercetatori au evaluat pana acum efectele benefice ale acizilor omega-3 asupra sanatatii adultilor in varsta", a aratat medicul Dariush Mozaffaris, profesor de epidemiologie la Universitatea Harvard, coautor al studiului.

"Rezultatele acestui studiu confirma importanta pe care o are o concentratie suficienta de Omega 3 in sange pentru sanatatea cardiovasculara. Ele ne lasa sa credem ca, mai tarziu in viata, aceste binefaceri ar putea sa prelungeasca viata cu mai multi ani", a adaugat el.

Oamenii de stiinta au analizat date statistice colectate pe durata a 16 ani de la aproximativ 2.700 de persoane de peste 65 de ani din Statele Unite, care au participat la un studiu pe termen lung privind sanatatea cardiovasculara.

Participantii la studiu au provenit din 3 state americane (Carolina de Nord, Maryland si Pennsylvania), avand in general o stare buna de sanatate la debutul cercetarii.

Oamenii de stiinta americani au incercat sa identifice efectele acizilor grasi Omega 3 asupra sanatatii, examinand o serie de biomarkeri din sangele adultilor.

Cercetarea a fost publicata in versiunea online a revistei Annals of Internal Medicine.

Daca Omega 3 consumat cu masura are beneficii certe pentru sanatate, in exces acesta poate dauna organismului, principalul neajuns in cazul excesului fiind cresterea riscului de hemoragii.